vineri, 30 septembrie 2016

Ai un par normal? Iata o masca de toamna pe care o poti folosi

Nu pot sa spun ca am probleme cu parul, dar nici in extrema aceea urata nu ma aflu.
Pot sa spun ca am un par normal, asadar persoanele care au un astfel de par sunt norocoase.
Chiar si pentru un astfel de par se poate face un anume tratament naturist chiar de acasa, adica unul homemade.

Toamna aceasta e cazul sa iti rasfeti parul cu o masca care va face un bine parului tau.
Sezonul permite ca in cazul mastilor parului tau sa incluzi si fructe sau legume. Acestea contin vitamine si minerale.
Inca ceva.. Dacă ai păr normal şi nu te confrunţi cu nicio problemă semnificativă, nu înseamnă că nu trebuie să foloseşti din când în când măşti naturale care să te ajute să întreţii starea de sănătate a suviţelor tale.

Iata o masca de toamna pe care o poti aplica, daca ai un par normal, nu gras, nu uscat sau deteriorat

Mod de preparare/aplicare:
Amestecă 1 lingură de argilă, 1 gălbenuş, 1 linguriţă de miere, 1 linguriţă de lămâie, 1 linguriţă de unt topit şi o linguriţă de muştar. 


Aplică amestecul mai întâi la rădăcina părului, apoi pe toată lungimea lui. Poartă o cască pentru duş sau înfăşoară-ţi părul într-un prosop şi stai aşa timp de 2 ore, apoi spală-ţi părul normal

joi, 8 septembrie 2016

Coafuri de mireasă pentru părul mediu şi scurt

Părul mediu nu este atât de dificil pentru a putea fi aranjat într-o coafură.
Dacă eşti mireasă, atunci optează pentru o frizură updo sau cea cu plete lăsate ondulate. Atunci când vrei să îţi faci o anumită coafură, alege-o în raport cu forma feţei tale şi rochia pe care o vei purta.
Dacă eşti invitată la o nuntă sau un alt eveniment festiv, poţi opta tot pentru acelaşi tip de coafură, cu bucle lăsate şi ondulate. Vei radia şi vei transmite mult şarm şi rafinament.
Merită să arunci o privire asupra exemplelor prezentate în acest articol.

Dacă aveţi părul scurt, nu înseamnă că suntetţi în dezavantaj şi nu veţi avea un look cu care să vă mândriţi. Cea mai simplă variantă oentru a avea o coafură care să vă avantajeze este adaugarea unui accesoriu ‚glam’.


Bentitele, agrafele precum si florile naturale sau artificiale se dovedesc a fi elementele esenţiale unui look rafinat şi spectaculos, mai ales dacă sunteţi  mireasă. 
De altfel, pentru a alunga aspectul banal al pletelor, puteţi folosi placa de întins sau ondulatorul care vă vor ajuta în realizarea buclelor. Plus că folosirea acestor ustensile, nu necesită cunoştinţe speciale.

Ce rochie s-ar potrivi acestui tip de coafură? Creatorii de modă insistă foarte mult asupra rochiilor lungi. Acestea creează impresia unei eleganţe şi simplităţi ce greu pot fi desluşite. Adesea o imagine întrece orice cuvânt!


Mai multe propuneri despre coafuri în funcţie de lumgimea părului tău, poţi găsi aici

miercuri, 31 august 2016

Vopsirea sau nu a părului, dacă eşti însărcinată?




Salutare,

În ultima vreme am văzut tot mai multe graviduţe prin jurul meu şi m-am gândit să scriu un articol despre una dintre dilemele celor însărcinate: vopsirea sau nu a părului. 
Am aflat că părul suferă şi el ceva modificări, dar legat de vopsit... trebuie maximă atenţie la acest aspect.
Viitoarele mămici se preocupă de acest lucru. Totul depinde de verdictul medicului.
Sunt gravide care nu şi-ar impregna sub nici un motiv părul cu chimicale. Pe cât posibil, ele doresc să-şi protejeze copilul de orice substanţă toxică. Dar nu este o calamitate în a se trece pe la salon şi a vă vopsi părul.

Mirosul de amoniac şi decolorant este de nesuportat în primele faze ale sarcinii, de altfel de nesuportat şi când femeia nu este însărcinată. 
Prin urmare, cel mai înţelept ar fi ca părul să fie vopsit într-o nuanţă apropiată celei naturale.
Astfel  vă puteţi  vopsi mai rar, de preferat cu ajutorul unui nuanţator, vopsele nepermanente, precum şampoanele sau vopselele pe bază de plante.

Un alt aspect important este lungimea părului. Specialiştii nu recomandă tunsoaea scurtă când femeia este gravidă. Nu este deloc o idee bună, pentru că o femeie aflată într-o fază avansată a sarcinii şi care vrea să se tundă nu caută de fapt o tunsoare nouă, ci o coafură care s-o facă negravidă.

Atenţie! Nici o tunsoare nu poate îndeplini o asemenea dorinţă. Este foarte adevărat că o freză băieţească în 7 luni este simplă şi lipsită de complicaţii. Dar fiecare femeie doreşte să arate cât mai bine, iar look-ul să o avantajeze. 

Mai mult decât atât, bărbaţii preferă ca partenerele lor să aibă  părul lung în orice circumstanţă.

Vă pup, mămicilor

Zi frumoasă :) 

joi, 30 iunie 2016

Influenţa alimentelor asupra părului

Fetelor, am să vă împărtăşesc câteva lucruri foarte interesante pe  care le-am aflat de curând. Este vorba despre ceea ce ar trebui să mâncăm astfel încât părul nostru să nu fie atât de afectat. Trebuie să ţinem neapărat cont de tipul nostru de păr şi să ne alimentăm cât mai sănătos. Pe lângă această alimentaţie evident trebuie să avem grijă ca părul nostru să fie cât mai bine îngrijit.
Indicat este să avem o alimentaţie şi în funcţie de tipul nostru de păr.


Dacă aveţi  parul gras consumati multe fructe proaspete si alimente care conţin vitamina B2, (cum ar fi drojdia de bere, iaurturile naturale, brânza, ouale, spanacul şi alte vegetale cu frunze verzi);
Dacă aveţi părul cu mătreaţă consumaţi orez brun, pâine graham, fructe, legume şi alimente bogate în proteine, cum sunt carnea, ouăle, nucile şi laptele;
Dacă aveţi parul uscat consumaţi mai mulţi acizi graşi care se găsesc în nuci, fructe şi legume, roşii, galbenuş de ou, brânză, lapte, iaurt;
O bună îngrijire a părului presupune o îngrijire atât a scalpului, cât şi a întregului corp. Căderea părului poate fi influenţată în mare parte de stres.                                                                    
 Atunci când părul este prea uscat, prea gras au fragil, mai precis, are o stare generală foarte deteriorată, în afară de remediile prezentate mai sus, ar fi ideal dacă aţi cere şi  sfatul  unui medic.

Pe curând! 

vineri, 13 mai 2016

Tratamente naturiste pentru părul creţ

Tratamentele naturiste te pot ajuta să îţi menţii buclele sănătoase şi strălucitoare pentru că părul creţ este mai uscat de fel şi are nevoie de mai multă hidratare decât celelalte tipuri de păr. Pentru a împiedica părul creţ să devină şi mai uscat şi să nu aibă fire rebele, trebuie aplicate măşti săptămânale care să îl hidrateze, regenereze şi protejeze.

Vin în ajutorul tău cu 2 tratamente homemade pentru părul creţ pe care le poţi prepara acasă. Poate îţi vor părea puţin ciudate, dar fac mult bine părului şi vei fi încântată de rezultate.

Primul este o mască cu apă distilată. Ai nevoie de 50 gr de  balsam de păr obişnuit, 40 gr de apă distilată şi 2 linguriţe de ulei de măsline. Trebuie să amesteci bine toate ingredientele şi să o aplici după spălare, pe părul încă umed. O laşi să acţioneze 15 minute, iar apoi te speli din nou pe cap.

Al doilea tratament este o mască cu banane şi melasă neagră. Ai nevoie de 30 gr de miere, o banană făcută piure, 30 gr de melasa neagră, 50 ml de ulei de argan şi 5 ml de oţet din cidru de mere. Trebuie să amesteci  toate ingredientele până se obţine o pastă fină şi să o aplici pe părul umed, pe toată lungimea. Strânge părul sub o cască de duş şi stai aşa 30 de minute. La final, clăteşte părul cu apă călduţă şi şamponează bine.


P.S: Să ştii că și alimentația joacă un rol important în creşterea şi structura părului creţ. Se recomandă să bei zilnic cel puțin doi litri de apă pe zi şi să consumi multe fructe și legume. 


marți, 26 aprilie 2016

Dacă părul tău nu are volum, încearcă această mască cu ulei de argan


Vai ce bucuroasă sunt că am descoperit o mască de păr naturală care ajută părul şi îi oferă mai mult volum. Mi-am luat deja ulei de argan, iaurt am tot timpul în frigider, aşa că mă apuc imediat să o prepar.

Această reţetă simplă am găsit-o pe blogul SănătateaPărului şi este exact ce am nevoie. Nu am volum la păr dacă nu folosesc fixativul, pentru că este subţire şi moale de felul lui. Nu visez la părul tipelor din reclame, cu extra-super volum, ci  vreau să îi ofer în mod natural mai mult volum. Nu cer prea mult, nu? :P


Am cumpărat ulei de argan de la Verdex, pentru că era recomandarea tipei şi iaurtul este unul natural de la Zuzu. Ştiu că pare o combinaţie atipică, dar asta nu înseamnă că nu are efecte. Nu degeaba bloggeriţa spune că „femeile din Maroc au început să folosească uleiul de argan cu secole în urmă, datorită efectelor benefice pe care le aduce părului și scalpului. Eu aplic masca asta mai ales înainte de un eveniment mai special, pentru că dă un volum natural părului şi îmi este foarte uşor să îl aranjez acasă.”  

De abia aştept să văd rezultatul. :D

luni, 14 martie 2016

Dacă ai părul deteriorat, încearcă acest tratament cu ulei de ricin


În articolul de astăzi, vă voi prezenta un tratament cu ulei de ricin pentru îngrijirea părului uscat. Multe femei se confruntă cu această problemă, inclusiv eu (pentru că îmi tot îndrept părul cu placa), astfel că am decis să vă povestesc cum îl fortific şi cum îl hidratez eu. :)

De multă vreme, folosesc acest tratament: încălzesc o jumătate de ceşcuţă de ulei de ricin şi îl aplic pe părul ud, uniform, folosind un pieptene cu dinţii rari. Masez scalpul câteva minute. Înmoi un prosop în apă caldă, îl storc, strâng părul în el şi stau aşa 15 minute. La final, spăl părul cu şampon şi îl clătesc bine pentru a îndepărta tot uleiul. Eu aplic acest tratament o dată pe săptămână. Pentru rezultate vizibile, tratamentul trebuie făcut pentru o perioadă mai lungă de timp, de minim 6-8 săptămâni.

Uleiul de ricin nu trebuie să lipsească din trusa cosmetică a femeilor care au probleme cu căderea părului sau cu vârfurile despicate, deoarece părul are un aspect mai sănătos după doar câteva utilizări. Tu ce tratamente/măşti de păr foloseşti pentru îngrijirea părului?


luni, 8 februarie 2016

Povestea părului degradat salvat cu ajutorul uleiului de cocos

Dragelor, vă invit să citiți povestea unei bloggerițe de beauty de la noi din țară cu privire la salvarea părului foarte degradat cu ajutorul uleiului de cocos. Pe mine m-a convins să încep să aplic măști săptămânale cu acest ulei, chiar dacă părul meu este sănătos și nu are nevoie de regenerare intensivă. Prevenția este mereu binevenită. J

”Nu promovez o marcă anume de ulei de cocos. Orice fel de ulei de cocos folositi, este foarte bun, dar să aveți grijă să fie natural. Părul meu este acum strălucitor, mult mai moale, dar în acelaşi timp are şi volum. După ce aplicam uleiul de cocos, şamponam de 2 ori părul, ca să fiu sigură că s-a dus tot uleiul, apoi aplicam o mască de păr. Poate pare prea frumos să fie adevărat, dar pentru mine a funcţionat! Nu mi-a îngrăşat deloc părul.



Nu mi-a îngreunat părul, cum o fac de regulă măştile de păr. Acesta este un tratament pe care îl voi aplica multă vreme de acum înainte. Dacă nu ai încercat încă uleiul de cocos pentru păr, ţi-l recomand cu căldură. Sfatul ăsta vine de la o persoană care urăşte mirosul de cocos. Apropo, să ştii că mirosul nu e sesizabil şi nu se simte după ce îţi speli părul.”


Articolul întreg îl puteți accesa aici

miercuri, 13 ianuarie 2016

Despre anii ’70 și ’80 în materie de coafuri

Farrah Fawcett, Debbie Harry, Jane Fonda, Madonna și Cindy Lauper au devenit style icons pentru anii 70 și 80. De ce spun asta? Pentru că vedetele au dat naștere de-a lungul timpului unor trenduri importante în materie de coafuri pe care femeile le-au adoptat și încă le mai adoptă. Câteva informații despre stilurile care se purtau în anii ’70 și ’80:

- anii ’70 au fost caracterizați de părul lung, liber și natural, aranjat în bucle și cu cărare pe mijloc. Tot în această perioadă, tinerii nonconformiști au dat naștere mișcării Punk. Aceștia își vopseau părul în culori excentrice, de la verde la roşu și îl tundeau cât mai extravagant cu putinţă (creasta de cocoş este un exemplu în acest sens).

- anii ’80 au fost anii experimentelor în materie de tunsori. Muzica pop și disco erau la modă printre tineri, astfel că ei au adoptat părul creț, tunsorile geometrice și vopsitul părului în diverse nuanțe.  Tot în acea perioadă se purtau extensiile, tunsorile băiețești și coada de cal purtată foarte sus şi într-o parte a capului.


Îți recomand și articolul de aici pentru mai multe detalii despre evoluția stilurilor în ultimele decenii  în materie de tunsori.

joi, 7 ianuarie 2016

Tu cum ai grijă de păr în sezonul rece?

În sezonul rece, specialiștii recomandă să avem grijă de păr prin aplicarea unor tratamente la cald o dată pe lună sau o dată la două săptămâni. Aceste tratamente pot fi făcute atât la salon, cât și la tine acasă.

Iată o metodă simplă prin care îți poți hidrata și revitaliza părul la tine acasă: cumpără un ulei natural de bună calitate (ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de argan, ulei de ricin sau ulei de struguri), în funcție de preferințe (mie personal îmi place mult uleiul de cocos). Alege să faci tratamentul într-o zi a săptămânii în care îl poți lăsa să acționeze pentru minim 6 ore (în weekend este cel mai bine). Încălzește câteva lingurițe de ulei și aplică-l pe toată lungimea părului. Înfășoară apoi părul într-o cască de duș și într-un prosop cald.


Stai cu casca pe păr între şase și opt ore pentru ca elementele nutritive din ulei să penetreze firul de păr. Șamponează apoi părul și clătește-l bine. Simplu și deosebit de hrănitor pentru păr. :P

Mai multe reguli de îngrijire pentru păr în sezonul rece, găsești aici.

miercuri, 6 ianuarie 2016

Despre părul creț și îngrijirea lui


Părul creț este extrem de problematic mai ales când umiditatea în aer este mare. Posesoarele unui astfel de păr știu asta cel mai bine. Părul creț este uscat și fragil, se electrizează repede și nu poate fi pieptănat ca cel normal. Printre atâtea dezavantaje, are însă și atu-uri ce îl fac irezistibil: este plin de volum și se îngrașă foarte greu.

Ce trebuie să faci pentru a transforma cele mai sălbatice bucle în onduleuri ordonate și mătăsoase? Pe scurt:
- aplică săptămânal o mască de păr pentru un aspect sănătos și strălucitor. Încearcă-le pe cele care conțin ulei de cocos sau ulei de ricin.  :P
- usucă-l în mod natural, deoarece părul creț arată mult mai frumos atunci când este lăsat să se usuce astfel. Specialiștii recomandă să fie tamponat ușor cu un prosop, însă dacă nu ai timp să aștepți până se usucă singur, folosește un uscător de păr cu difuzor.
- evită pe cât posibil să folosești aparate de coafat care îți pot afecta structura firului de păr din cauza căldurii

Ține cont și de trucurile de îngrijire enumerat în articolul de aici