miercuri, 13 ianuarie 2016

Despre anii ’70 și ’80 în materie de coafuri

Farrah Fawcett, Debbie Harry, Jane Fonda, Madonna și Cindy Lauper au devenit style icons pentru anii 70 și 80. De ce spun asta? Pentru că vedetele au dat naștere de-a lungul timpului unor trenduri importante în materie de coafuri pe care femeile le-au adoptat și încă le mai adoptă. Câteva informații despre stilurile care se purtau în anii ’70 și ’80:

- anii ’70 au fost caracterizați de părul lung, liber și natural, aranjat în bucle și cu cărare pe mijloc. Tot în această perioadă, tinerii nonconformiști au dat naștere mișcării Punk. Aceștia își vopseau părul în culori excentrice, de la verde la roşu și îl tundeau cât mai extravagant cu putinţă (creasta de cocoş este un exemplu în acest sens).

- anii ’80 au fost anii experimentelor în materie de tunsori. Muzica pop și disco erau la modă printre tineri, astfel că ei au adoptat părul creț, tunsorile geometrice și vopsitul părului în diverse nuanțe.  Tot în acea perioadă se purtau extensiile, tunsorile băiețești și coada de cal purtată foarte sus şi într-o parte a capului.


Îți recomand și articolul de aici pentru mai multe detalii despre evoluția stilurilor în ultimele decenii  în materie de tunsori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu